ITALIJA: PRODAJA MILANA RUSIMA BI ZA BERLUSCONIJA BIO POLITIČKI PORAZ

RIM, 28/05/2010 (AR) –  Gazprom ne pregovara kupuvinu nogometnog kluba Milan u vlasništvu talijanskog premijera Silvija Berlusconija. Iz Rusije stigao demanti informacije koju je u broju od 25. svibnja napisao sportski list La Gazzetta dello Sport da Berlusconi prodaje Milan rukoj energetskoj kompaniji Gazprom. A, i sam Berlusconi je kazao kako je on stvorio Milanovu povijest, jer je osvojio više naslova nego Real Madrid, odnosno više od bilo kojeg kluba u povijesti nogometa.

“Ne postoje nikakvi pregovori između Gazproma i Milana”, izjavio je za agenciju Apcom, glasnogovornik ruske kompanije, Sergey Kuprianov. List La Gazzetta dello Sport je napisao, pozivajući se na povjerljive izvore, kako Silvio Berlusconi namjerava protadi 25%-30% dionica Milana ruskom divu Gazpromu u vrijednosti od 150 do 180 milijuna eura. Vrijednost Milana se ocijenjuje na oko 600 mijuna eura. List kaže kako Silvio Berlusconi, koji je prije 24 godine kupio Milan kada je klub bio u teškom stanju, namjerava prodati dionice Rusima i zog velikog prijateljstva koje gaji s ruskim premijerom Vladimirom Putinom.
Nakon što su navijači Milana prosvjedovali protiv kluba koji ne namjerava ulagati u kupovinu novih igrača, Berlusconi je navodno kazao “skori bih se riješio Milana”. Bio je ogorčen na prosvijede i kazao je kako su prosvjednici nezahvalnici, jer je on mnogo učinio za Milan dovevši ga iz druge lige (u koju je padao osamdesetih godina) na svjetski vrh.
Gazprom, koji pokriva s plinom 30 posto europskih potreba, 95 postoptni je vlasnik i nogometnog kluba Zenit iz Sankt Peterburga, koji trenira talijanski trener Spalletti.
Na samu vijest o mogućoj prodaji Milana Gazpromu, na internetu je odmah osvanuo prosvejd: “Zar Berlusconi prodaje klub ruskim komunistima”. I prijašnjih godina se govorilo o mogućoj prodaji Milana, čak i libijskom pukovniku Gheddafiju. U igri za kupovinu Milana je bila i prehrambena tvrtka Ferrero (proizvodi, uz ostalo, Nutellu), ali ni ta varijanta nije prošla. Berlusconi je svjestan kako ni jedno od njegovih petoro djece nema volju voditi klub, a ni nogomet ih ne oduševljava. Vjerojatno će prije ili kasnije prodati Milan, pa otuda i dolaze razne vijesti o mogućim kupcima Milana.
Prodaja kluba Rusima bi zasigurno imala negativni učinak na birače, a Berlusconi gotovo svaodnevno mjeri puls birača kako bi znao koje poteze pokrenuti i od čega odustati. Prodaja Rusima milanskog kluba značila bi za Berlusconija političko samoubojstvo ne samo među navijačima kluba.

 

Please follow and like us:

Be the first to comment on "ITALIJA: PRODAJA MILANA RUSIMA BI ZA BERLUSCONIJA BIO POLITIČKI PORAZ"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial