ITALIJA: UHIĆENO 17 SRBIJANSKIH HULIGANA KOJI SU SPRIJEČILI UTAKMICU

RIM, 13/10/2010 (AR) – Policija u Genovi uhitila je 17 srbijanskih huligana, među kojima i tetoviranog njihova vjerojatnog čelnika koji je s ograde stadiona dirigirao ostalima urlanje i bacanje petardi na igrališe na kojem su sinoć Italija i Srbija trebale igrati kvalifikacijsku utakmicu za Euro 2012. Ulična borba policije sa srbijanskim huliganima trajala je cijelu noć od utorka na srijedu, te ima i 16 oylijeđenih osoba od kojih 2 karabinjera. Policija je prijavila 35 huligana, te popisala 138, a ostale otpratila do autobusa i do autocesta. Kod huligana policija je otkrila palice, noževe i petarde.

Utakmica nogometnih reprezentacija Italije i Srbije započela je sa 40 minuta zakašnjenja zbog divljanja srbijanskih navijača. A, nakon samo šest minuta igre škotski sudac Thomson je prekinuo utakmicu pošto je jedna petarda gotovo pogodila talijanskog golmana. Uefa će vjerojatno ubilježiti pobjedu Italiji od 3:0, a postoji i mogućnost izbacivanja Srbije iz daljnjeg takmićenja za Euro 2012.
Talijanski listovi posvećuju danas prvih nekoliko stranica napadima srbijanskih huligana, te opisuju i stanje u Beogradu. Ocijenjuje se kako i napadi u povodu gay pridea u Beogradu, kao i ovi u Genovi nisu spontani, odnosno organizirani su radi destabiliziranja Srbije. Srbijanska krajnja desnica potiče na nerede i pokušava uličnim bitkama svrgnuti sadašnju vlast, ocjenjuju promatrači.

 

Please follow and like us:

Be the first to comment on "ITALIJA: UHIĆENO 17 SRBIJANSKIH HULIGANA KOJI SU SPRIJEČILI UTAKMICU"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial