EURO 2012: PRANDELLI, ODLUČUJUĆA UTAKMICA S HRVATSKOM

RIM, 11/06/2012 (AR) – Utakmica s hrvatskom nogometnom reprezentacijom u četvrtak 14. lipnja bit će za nas odlučujuća, izjavio je danas na konferenciji za novinare izbornik talijanske nogometne reprezentacije Cesare Prandelli.

Talijani su prvu utakmicu na ovogodišnjem Europskom nogometnom prvenstvu odigrali neodlučno 1:1 s europskim i svjetskim prvacima Španjolskom, dok je Hrvatska pobjedila sa 3:1 nogometaše Irske. Sada su i za Španjolsku i za Italiju odlučujuće slijedeće utakmice kako bi u zadnji krug ušle mirnije. Dakako i Hrvatska bi pobjedom nad Italijom zajamčila prolaz na Euru 2012. Talijanski izbornik, za vrijeme razgovora u Rimu, hvalio je hrvatski nogomet i kazao kako Hrvati imaju nogometni DNK. 
„Ja sam odmah, od kada je objavljen ždrijeb, kazao kako će za nas najvažnija utakmica biti ona protiv Hrvatske. Prvo zato što je došla na Euro kao drugoplasirana, a povijesno gledano druge su uvijek bile odlučne za ostale momčadi. Drugo, jer poznajem Bilića, poznajem rad koji je načinio do sada, poznajem momčad i sve jako cijenim. To je momčad koja u svome DNK-u ima igru na visokoj tehničkoj razini, ima jako, jako zanimljive igrače i to će, barem za mene, biti najteža utakmica. Bit će najtežom upravo zbog toga što sam kazao, zbog karakteristika momčadi. Osim toga to je i momčad koja je na uzlazu, koja želi da se o njoj govori, koja je ponosna. Ima, dakle momčad mnogo vrlina i stvarno se pribojavam utakmice s hrvatskom. 
Možete li mi izdvojiti nekog igrača?
-O imenima ne bih govorio.
U Japanu je Hrvatska reprezentacija pobjedila azzurre s 2:1, a neki od tadašnjih igrača igraju i danas. Je li vas to zabrinjava?
-Ti hrvatski igrači imaju danas koju godinu više, odgovorio nam je Prandelli.
Prvu utakmicu poslije svjetskog prvensta u Njemačkoj na kojem je 2006. Italija pobjedila, igrala je s reprezentacijom Hrvatske i izgubila. Je li vas rezultati protiv Hrvatske, koja je više puta pobjedila Italiju, zabrinjavaju?
-Kada započinje novi turnir, kao što je Euro, zaboravljaju se prijašnji rezultati. Prema tome sve prethodne utakmice više nisu i ne bi smijele biti bitne, kazao je Prandelli i odbio svaku prognozu uz dodak kako se nada „da ćemo na koncu biti ispred Hrvatske“. 
Zašto držite da je Njemačka reprezentacija među favoritima?
-Njemačka već duže ima dobre rezultate. Pokazuje kontinuitet u igri i rezultatima. I prije svjetskog prvenstva su obnovili momčad, povećan je kvalitet igrača. Imala je snagu da radikalno promijeni način igre. Dakle treba im dati sve komplimente. Pobjedili su prošlost, istina slavnu, ali su pokušali promijeniti igru na ljepše. Sviđaju mi se. Inovacije mi se sviđaju. Njemačka je prije ostalih vidjela da treba ulagati u mlade, zaključio je Prandelli.

 

Please follow and like us:

Be the first to comment on "EURO 2012: PRANDELLI, ODLUČUJUĆA UTAKMICA S HRVATSKOM"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial