VATIKAN: NEĆE BENEDIKT XVI. OSOBNO SLATI TWITTERE

papa
Benedikt XVI.

VATIKAN, 10/11/2012 (AR) – Papa Benedikt XVI. će, premda se još ne zna kada, imati svoj account na Twitteru, kazao je šef ureda za tisak Svete Stolice otac Federico Lombardi. Pretpostavlja se kako bi se do kraja godine Papa trebao pojaviti na Twitteru, te je već i zauzeto ime “@BenedictusPPXVI”, ali, dakako, poglavar Katoličke crkve neće osobno twittati, već će to netko drugi činiti u njegovo ime. 

papa

Benedikt XVI.


Još u veljači ove godine je predsjednik Papinskog vijeća za društveno komuniciranje, nadbiskup Claudio Maria Celli, najavio ulazak Benedikta XVI. i u twittersko društvo. Papa neće osobno slati “crkute” u mrežu, ali će, dakako, “odobravati svaku poruku”.  Prije nekoliko mjeseci je blokirano ime “@BenedictusPPXVI”, ali Sveta Stolica obznanjuje kako možda to neće biti papin account i proučavaju se druga imena, premda su mnoga imena vezana za Benedikta XVI. već zauzeta. 
Na Twitteru se Papa već pojavio pod imenom “@Pope2YouVatican” što je svojedobno lansiralo Papinsko vijeće za društveno komuniciranje u okviru portala “Pope2You.net” preko kojeg se Papa htio približiti mladima. Vatikan i Papa nastoje preko “Facebooka”, iPhonea, “Youtubea” približiti se mladima.
Koordinator portala Pope2You.net, otac Paolo Padrini (koji je postavio i “iBreviary – pro Terra Sancta” što je apikacija službene katoličke molitve za smartphone i tablete), izjavio je kako će Papa preko Twittera slati, na primjer, skraćenu verziju svojih angelusa.
“Dakako, Papa na Twitteru neće biti osobno, neće osobno twittati, mislim da bi to bilo nemoguće, ali i nepotrebno.  Jer, Papa nije javna osoba u smislu jedinke koja ide twittati s onima koji ga prate (followers) već ima riječ koja je Riječ Učitelja”, kaže otac Padrini i dodaje kako će papina prisutnost na Twitteru biti crkvena, a ne osobna prisutnost.
Please follow and like us:

Be the first to comment on "VATIKAN: NEĆE BENEDIKT XVI. OSOBNO SLATI TWITTERE"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial