VATIKAN: PAPA FRANJO NIJE PRODUŽIO MANDAT MÜLLERU

VATIKAN, 01/07/2017 (AR) – Papa Franjo nije produžio mandat pročelniku Kongregacije za nauk vjere Gerhardu Ludwigu Mülleru, te je za novog šefa bivšeg Santt’Uffizia postavio isusovca, mons. Luisa Francisca Ladariu Ferrera, naslovnoga nadbiskupa Tibicae, koji je do sada obavljao dužnost Tajnika Kongregacije za nauk vjere, priopćio je danas ured za tisak Svete Stolice.

Franjo je jučer primio Müllera na koncu njegova petogodišnjeg mandata i, prema današnjem propćenju ureda za tisak Svete Stolice, nije mu produžio mandat za još pet godina.

Smjena ili potvrda Müllera (69) trebala je biti objavljena u ponedjeljak,  dan nakon isteka njegova petogodišnjeg mantada, ali je objavljeno danas, u subotu. Naime, nakon jučerašnjeg razgovora s Franjom, Müller je javio svojima da mu mandat nije produžen, što je zatim izašlo na nekim sajtovima tzv. tradicionalističkima, u Italiji i SAD-u.

 

Müllera je na položaj pročelnika Kongregacije za nak vjere postavio papa Benedikt XVI. 2012. godine. Španjolac Luis Francisco Ladaria Ferrer ima 73 godine i dugogodišnje iskustvo u radu vatikanskih dikasterija.

Please follow and like us:

Be the first to comment on "VATIKAN: PAPA FRANJO NIJE PRODUŽIO MANDAT MÜLLERU"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial