ITALIJA: FEDERICO SALPIETRO DRŽI KAKO HORVATINČIĆ LAŽE

Padova, ispraćaj Salpietra u crkvi 2011., foto AR-NEWS
Padova, ispraćaj Salpietra u crkvi 2011., foto AR-NEWS

RIM, 14/10/2017 (AR) – O nečuvenoj presudi u Šibeniku pišu danas talijanska glasila, koja posebno ističu i kako je ponovljeni proces vodila ista sutkinja, Maja Šupe, koja je vodila i prvi. Federico Salpietro, sin bračnog para Salpietro koji su poginuli 2011. godine nakon što je na njihovu jedrilicu naletio gliser Tome Horvatinčića, iznosi kako njemu i njegovoj sestri nije nikada ponuđena nikakva pomoć.

“Gospodin Horvatinčić je, kako se čini, kazao da je bio voljan dati ekonomsko obeštećenje meni i mojoj sestri. Glede toga mogu službeno potvrditi kako nikada (NIKADA!) nije konkretno punudio nikakvi nuvčani iznos. Ima moj IBAN (broj bankarskog računa) od travnja, a i ranije su mu moji odvjetnici kazali da konkretno punudi neki iznos. To nije nikada učinio. Ako posjeduje dokumente kojima bi dokazao suprotno, spreman sam ih pogledati, ali mogu vam kazati da nema ništa, jer nije nikada ništa konkretnoga učinio. Glede tog argumenta mogu sa sigurnošću kazati da je on lažljivac pred sudom i prema svima. To zvuči uvrijeđujuće i jasna je poruka da je nepovjerljiv”, iznosi Federico Salpietro.

Padova, ispraćaj majke i oca Federica Salpietra, foto AR-NEWS

Padova, ispraćaj majke i oca Federica Salpietra, foto AR-NEWS

“Što se tiče procesa mogu kazati kako je Horvatinčić nepovjerljiv jer je lagao i kada je govorio o dokazanim činjenicama.  Dokazana je činjenica da je napravio skicu odmah poslije nesreće. Ranije je izjavio da su svi brodski sistemi bili u kvaru, a tvrdio je i da je mahao rukama kako bi upozorio moje roditelje, a sada spominje da se sve dogodilo zbog sinkope. Ne mogu vjerovati da je ta njegova tvrdnja i prihvaćena”, kaže Salpietro i dodaje kako je “Horvatinčić na sudu izjavio da nikada od njega i njegove sestre nije tražio novac, aostoji službeni dokument iz kojeg se vidi da je od nas tražio 240.000 eura”. 

“Horvatinčić je čovjek koji je pogriješio. To je čovjek koji je ubio moje roditelje i koji je uništio moj život zauvijek. No on to ne želi priznati i govori samo laži, kako bi spasio sebe”, kazao je Federico Salpietro. 

Padova, u crkvi govori Federico Salpietro na sprovodu svojim roditeljima 2011., foto AR-NEWS

Padova, u crkvi govori Federico Salpietro na sprovodu svojim roditeljima 2011., foto AR-NEWS

U kolovozu 2011. crkva u Padovi u kojoj su ispraćeni Francesco Salpietro (63) i Mariella Patelli (61), roditelji Federica, bila je puna ljudi. Tada je Federico kazao kako “samo želi da se utvrdi istina o događaju. Imam veliko povjerenje u hrvatsko sudstvo. Vjerujem da Hrvatska, koja će uskoro postati članom Europske unije, također želi cjelovitu istragu i pravednu presudu. Sigurno će pred Italijom i Europom pokazati koliko joj je sudstvo uspješno”. To je Federico govorio 2011.

Sada kaće kako je “opasno što se prihvatilo da se sve dogodilo “zbog sinkope”, odnosno kratkotrajnog gubitka svijesti. Prihvaćanje toga “opasno je jer onda svatko tko skrivi nesreću može reći da se ona dogodila zbog sinkope. Ne mogu vjerovati da je to prihvatljivo ljudima koji žele živjeti u slobodnoj zemlji”, kazao je Salpietro.

Please follow and like us:

Be the first to comment on "ITALIJA: FEDERICO SALPIETRO DRŽI KAKO HORVATINČIĆ LAŽE"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial