EU: PRORAČUN ZA ERASMUS 2018. POVEĆAN NA 2,7 MILIJARDE EURA

Bruxelles, foto AR-NEWS

BRUXELLES, 25/10/2017 (AR) – Europska komisija pozvala je danas na podnošenje prijedloga za 2018. u okviru programa Erasmus+, programa Europske unije za mobilnost i suradnju u području obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta.

Očekuje se da će se godišnji proračun programa Erasmus+ povećati za 200 milijuna eura, čime će se pojedincima i organizacijama diljem Europe i šire ponuditi dosad najbogatija paleta mogućnosti. Tibor Navracscis, povjerenik EU-a za obrazovanje, kulturu, mlade i sport, izjavio je kako mu je “drago što će Europska unija 2018. uložiti 2,7 milijardi eura u program Erasmus+ kako bi podržala iznimno vrijedne obrazovne projekte te mladim Europljanima pružila stotine tisuća mogućnosti za studiranje ili osposobljavanje u inozemstvu”.

Tijekom 2017. obilježava se trideseta godišnjica programa Erasmus+, čime se ističe pozitivan utjecaj tog velikog postignuća EU-a na ljudske živote diljem Europe. Kao što je predsjednik Juncker naglasio u lipnju, svakim eurom uloženim u program Erasmus+ ulažemo u budućnost mladih i u budućnost europske ideje.

Please follow and like us:

Be the first to comment on "EU: PRORAČUN ZA ERASMUS 2018. POVEĆAN NA 2,7 MILIJARDE EURA"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial