VATIKAN: PAPA FRANJO PRIMIO ZVIZDIĆA

Razgovori pape Franje i premijera Zvizdiča, foto AR-NEWS

VATIKAN 08/12/2017 (AR) – Papa Franjo Primio je (7. prosinca) u papinskoj biblioteci apostosle palače u Vatikanu, predsjednika Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Deisa Zvizdića, koji je nakon toga razgovarao i s državnim tajnikom kardinalom Pietrom Parolinom. Izraženo je zadovoljstvo dobrim bilateralnim odnosima, te se govorilo o temama od zajedničkog interesa kao i procesu integracije BiH u Europsku uniju. BiH se, kako je rečeno tijekom 15-minutnog razgovora, sučeljava s problemima ekonomskog razvitka i rasta zaposlenosti.

Posebni dio razgovora, kako prenosi i priopćenje ureda za tisak Svete Stolice, odnosio se na uvjete u kojima živi katolička zajednica u BiH. Na koncu je izražena želja za konsolidacijom klime mirnog suživota između svih komponenata društva.

Zvizdić je novinarima izjavio kako Vatikan jako dobro poznaje situaciju u BiH, te kako bi suživot višereligijskih skupina u toj državi trebao biti primjerom za Europu.

Razmjena darova, foto AR-NEWS

Zvizdić je papi Franji darovao kopiju Povelje u kojem se  Kulina-bana, te protumačio kako je riječ o najstarijem pisanom dokumentu Bosne kao dokazu bosanske državnosti iz 1189. godine, te Bosanski prizor sa mušketom. Zvizdić je kazao kako je BiH sazdana i na sedam religija, a papa Franjo je kazao kako treba sačuvati to bogatsvo. Papa je Zvizdiću darovao medaljon s maslinovim granama, kao simbol mira. Zvizdić je kazao kako će tu povelju držati u uredu predsjedništva s velikim ponosom.

Please follow and like us:

Be the first to comment on "VATIKAN: PAPA FRANJO PRIMIO ZVIZDIĆA"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial