ITALIJA: VLAKOVI S MAGNETOM NA POSTOJEĆIM TRAČNICAMA

Idejnici IronLev vlaka, foto: AR-NEWS

RIM, 14/02/2018 (AR) – Vlak sa magnetnom levitacijom koja nije alimentirana električnom energijom mogao bi uskoro, možda već 2020. godine, prometati postoječim željezničkim prugama kojih u svijetu ima milijardu i 500 milijuna kilometara. Vlakovi s magnetom postoje u Kini i Japanu, ali su ne samo jako skupi, već se za njih treba izgraditi posebna pruga, ali s tehnologijom nazvanom IronLev moguće je koristiti postojeće tračnice.

Mladi talijanski inžinjeri, Lorenzo Andrea Parrotta, Adriano Girotto i Luca Cesaretti, pokazali su nam u mjestu Spresianu pokraj Trevisa na sjeveroistoku Italije prvi prototip platforme s revolucionarnom tehnologijom magnetne levitacije. Važno je i što uz pomoć magnetne levitacije vlak ne dodiruje tračnice, pa nema ni trenja kotača po pruzi. Kotači su zamijenjeni magnetnim žljebom koji lebdi iznad tračnice. Nakon više tisuća godina od kada je čovjek izmislio kotač uz čiju pomoć prometaju vozila, vlakovi, ali i druga prometala, više neće koristiti kotače.

Automobil na postolju s magnetom, foto: AE-NEWS

Talijanski inžinjeri sa svojim startup tvrtkom Ales Tech surađivali su i na projektu Hyperloop vizionara i milijardera Elona Muska. Upravo nakon što je Musk poslao raketu s automobilom Tesla prema Marsu, bio sam u laboratoriju gdje nam je prikazana lebdeća platforma. Na nju je postavljen dvije tone težak automobil Tesla. Platformu se moglo vući jednom rukom s minimalnom snagom. Dakle, za pokretanje vlaka “učvršćenog” s magnetom na tračnicama, ali u lebdećem položaju, bit će potrebna mala energija za njegovo pokretanje, a moći će na postojećim prugama voziti brzinom od oko 500 km na sat.  Troškovi putovanja vlaka bit će minimalni.

IronLev ostvaruje sve beneficije magnetne levitacije od toga da više neće biti trenja, do praktički nestajanja jakih zvukova, a vozit će velikom brzinom.

“Magnetska levitacija je tehnologija koju se izučava već više od 50 godina i više se puta pokušala uvesti u svijet prijevoza, ali bez uspjeha zbog velikih trokova za njezinu realizaciju i održavanje pruga. IronLev po prvi puta donosi riješenja za ta pitanja, jer ruši troškove kako energetske tako infrastruktura. Koristi postojeće tračnice i željezničke sustave”, kaže nam Adriano Girotto. Za magnete nije potrebna nikakvi električni izvor. Magneti su posebno konfigurirani i umetnuti unutar šipke u obliku obrnutog slova “U” koji “obgrli” tračnicu bez da je dodiruje.

Nemoguće je i da vlak iskoči iz pruge, jer je magnetski “priljepljen” za tračnice i što je veća sila koja bi ga izbacivala to je veča sila koja ga drži vezanog za željezne trečnice.

IronLev tehnologija može se primijeniti ne samo na vlakove, već i na ostala prijevozna sredstva, dizala, strojeve, automatska parkirališta… a brzina vlaka ili drugog prijevoznog sredstva može dostići i birzinu od 1000 km na sat kao i Hyperloop.

IronLev može biti primjenjen ne samo u gotovo bezbrojnim namjenama, već i na svim prostorima, kaže Luca Cesaretti, a Lorenzo Andrea Parrotta dodaje kako imaju prijedloge izučavanje primjene te tehnologije u sektorima gdje nismo ni zamislili mogućnost njezine primjene. 

“Vlakovi će moći dostići brzinu i do tisuću km na sat, ali se tehnologija IronLev može primijeniti na tramvaje ili podzemnu željeznicu. Tramvaj, odnosno ostala sredstva gradskog prijevoza, će, dakako, ići malo sporije”, kaže Girotto.

Adriano Girotto, foto: AR-NEWS

“Uz pomoć magnetne levitacije moguće je vagon od 10 tona pomaknuti sa snagom potrebnom za podizanje tereta od 10 kg”, objašnjava Parrotta. Na konopu kojim sam vukao platformu na kojoj je bio dvije tone težak automobil postoji i mjerač težine nalik na one koji su se upotrebljavali na tržnicama za vadanje voća i povrča na visećoj vagi. Dakle, nakon početnog pokreta koji je pokazivao sedam kg, jer za pokretanje težine koja miruje potrebnija je veća snaga od one koju upotrebljavate kada je vozilo već u pokretu, bilo je potrebno oko četiri kg za povlačenje više od dvije tone (postolje plus automobil). Girotto dodaje kako bi, dakako ovisno o stanju tračnica, vozilo s magnetnom levitacijom moglo dostignuti brzinu zvuka, oko 1200 km na sat. Strojevi koji će davati brzinu kretanja vozila mogu biti postavljeni ili na platforme ili unutar vozila.

Talijanski mladi inžinjeri kažu kako imaju kontakte s raznim proizvođačima i da ocjenjuju ponude, ali ako će se odmah krenuti u realizaciju, primjerice vlaka, moglo bi se na njemu voziti već za dvije godine. Prvi pokus kojem smo ne samo prisustvovali pokazao je kako je tu tehnologiju moguće primijeniti.

Please follow and like us:

Be the first to comment on "ITALIJA: VLAKOVI S MAGNETOM NA POSTOJEĆIM TRAČNICAMA"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial