PAPA FRANJO: OGOVARANJE JE TEŠKA BOLEST

Papa s mladima u dvorani sv. Pavla, foto Vatican News

VATINKAN, 20/03/2018 (AR) – Papa Franjo se u ponedjeljak susreo s oko 300 mladih iz cijeloga svijeta koji su došli u Rim na predsinodalni susret i odgovarao na njihova pitanja. Biskupska sinoda o mladima održat će se u listopadu ove godine u Vatikanu.

Odgovarajući na pitanje argentinske učiteljice Maria de Macarena iz škole Scholas Occurrenteso o suvremenim obrazovnim konceptima, Franjo je naglasio kako nije dovoljno samo prenositi znanje, nego i sposobnost čuđenja. Djecu treba podučiti trima jezicima: jeziku glave, odnosno da nauče misliti; jeziku srca ili ispravnom osjećanju; jeziku ruku ili izrađivanju, izgrađivanju. I ne samo to, potrebno je uskladiti te jezike: misliti kako osjećamo, i djelovati kako mislimo i osjećamo. Govorio je i o izazovu virtualnog svijeta koji ima svoje opasnosti, a na nama je da se naučimo koristiti njime i ne biti njegovi robovi.

Mladog ukrajinskog bogoslova Yuliana zanimalo je kako bi dušobrižnik trebao reagirati na složenost današnje kulture. Franjo mu je odgovorio kako svećenik treba najprije paziti da bude dio konkretne zajednice jer će samo tako doista biti Kristov svjedok. Osim toga upozorio je na opasnosti ogovaranja koje je nekom vrstom terorizma, kao i na klerikalizam, tu tešku bolest.

Please follow and like us:

Be the first to comment on "PAPA FRANJO: OGOVARANJE JE TEŠKA BOLEST"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial