PAPA FRANJO: ONAJ KOJI IDE PROSTITUTKAMA JE ZLOČINAC

Papa Franjo s mladima, foto Vatican News

VATINKAN, 20/03/2018 (AR) – Većina klijenata koji idu prostitutkama su katolici i vjerojatno redovito idu u crkvu, kazala je papi Franji mlada nigerijska djevojka, Blessing Okoedion, koja je bila žrtvom trgovine ženama u Italiji, te pitala “da li je Crkva, koja je još uvijek previše maskilistička, sposobna sučeljiti se s tom istinom o klijentima”. Papa Franjo se u ponedjeljak susreo s oko 300 mladih iz cijeloga svijeta koji su došli u Rim na predsinodalni susret i odgovarao na njihova pitanja. Biskupska sinoda o mladima održat će se u listopadu ove godine u Vatikanu.

Problem je težak, odgovrio je Franjo i pitao oprost ženama i društvu za “sve katolike, krštene, koji čine taj zločin”. Papa je oštro osudio prisilnu prostituciju, nazvavši ju zločinom protiv čovječnosti koji proizlazi iz bolesnog mentaliteta iskorištavanja žena. Riječ je o jednom od oblika suvremenog ropstva te je upozorio da klijenti, oni koji idu prostitutkama, čine zločin, oni su zločinci. Franjo je pozvao mlade da se bore protiv tog zla, da se bore za dostojanstvo žena.

Ako neki mladić ima želju odlaziti prostitutkama neka znade da je to zločin i neka to prestane činiti, kazao je Franjo i dodao kako ima i onih koji kažu kako jedino tako mogu voditi ljubav, ali “to nije vođenje ljubavi, to je mučenje žene. Nemojmo brkati termine”. Papa je kazao kako su, vjerojatno, 90 posto klijenata katolici. 

Please follow and like us:

Be the first to comment on "PAPA FRANJO: ONAJ KOJI IDE PROSTITUTKAMA JE ZLOČINAC"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial