EU: VEĆINA EUROPLJANA ZA INTEGRACIJSKE MJERE

Prihvatni centar u Cataniji, foto: AR-NEWS

BRUXELLES, 15/04/2018 (AR) – Prema istraživanju Eurobarometra, 69 posto Europljana vjeruje da su integracijske mjere neophodno dugoročno ulaganje, a sličan postotak smatra da je integracija dvosmjeran proces u kojem moraju sudjelovati i migranti i društva domaćini.

Europljani se uglavnom slažu oko glavnih čimbenika koji pridonose integraciji ili je ometaju te o mjerama za potporu integraciji, kao što su tečajevi jezika po dolasku, obavezni integracijski programi i mjere kojima se olakšava pristup tržištu rada. Istraživanje pokazuje da je oko 60 posto ispitanika u svakodnevnom kontaktu s migrantima, dok ih 40 posto ima prijatelje ili članove obitelji koji su migranti.

Većina ispitanika u svim državama članicama kaže da EU ima veliku ulogu u integraciji, a osobitu dodanu vrijednost može ponuditi u području razmjene najboljih praksi, promicanja suradnje među svim uključenim akterima i financijske potpore. Istraživanje istodobno pokazuje da se samo manji dio Europljana smatra dobro informiranim o migraciji i integraciji. Europljani također često preuveličavaju broj migranata iz trećih zemalja u svojoj zemlji: u 19 država članica stvaran broj migranata iz trećih zemalja upola je ili više no upola manji od procjene ispitanika.

Please follow and like us:

Be the first to comment on "EU: VEĆINA EUROPLJANA ZA INTEGRACIJSKE MJERE"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial