VATIKAN: PAPA FRANJO PUTUJE U ŠVICARSKU

Švicarska straža, foto: AR-NEWS

RIM, 20/06/2018 (AR) – Papa Franjo pohodit će Ženevu u četvrtak 21. lipnja u povodu 70. obljetnice ustanovljenja Svjetskoga saveza crkvi (World Council of Churches – WCC), ekumenske organizacije koja obuhvaća oko 500 milijuna kršćana nekatolika u svijetu, najavio je šef ureda za tisak Svete Stolice Greg Burke.

Franjo će otići u Švicarsku kao ekumenski hodočasnik, a među predviđenim susretima, osim onoga odmah po dolasku s predsjednikom Švicarske Konfederacije Alainom Bersetom i sa švicarskim biskupima, apostolskim nuncijem i promatračem Svete Stolice pri Ujedinjenim narodima u Ženevi, Papa će nakon mise pozdraviti osam članova WCC iz Koreje, od kojih četiri iz Sjeverne, a četiri iz Južne Koreje. Na objedu će papa Franjo biti gost Ekumenskoga instituta u Bosseyu, gdje će posjetiti kapelu zajedno s 30 studenata i patrom Lawrenceom Iwuamadijem, prvim katoličkim dekanom u povijesti instituta.

Papu će u zračnoj luci u Ženevi, prema protokolu u prigodi papinih posjeta Švicarskoj, dočekati dva bivša člana Švicarske garde, dok će Chistoph Graf, zapovjednik Papinske švicarske garde, biti u papinoj pratnji.

Pavao VI. je pohodio Švicarsku 1969. u povodu 50. obljetnice Međunarodne organizacije rada, a Ivan Pavao II. je u toj državi u kojoj su sjedišta mnogih međunarodnih organizacije bio više puta  (1982., 1984., 1985. i 2004.).

WWC obuhvaća 349 protestanskih, luteranskih, anglikanskih, pravoslavnih crkava u 110 zemalja. Burke je tijekom brifinga s novinarima kazao kako to 23. Franjono putovanje izvan Italije je ekumensko i trajat će samo jedan dan.

Please follow and like us:

Be the first to comment on "VATIKAN: PAPA FRANJO PUTUJE U ŠVICARSKU"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial