VATIKAN: PAPINA KNJIGA ZDRAVO MARIJO

Vatikan, foto: AR-NEWS

VATIKAN, 08/10/2018 (AR) – Talijansko i hrvatsko izdanje nove Papine knjige Zdravo Marijo predstavljeno u Vatikanskoj filmoteci u organizaciji vatikanskog Tajništva za komunikacije, dan prije istodobnoga objavljivanja u Italiji i Hrvatskoj. U nazočnosti velikog broja novinara o knjizi su govorili mons. Dario Edoardo Viganò prisjednik vatikanskoga Tajništva za komunikacije, Vincenzo Morgante direktor TV2000, Manuela Galbiati urednica publicistike u nakladnoj kući Rizzoli, koja je uz Vatikansku izdavačku kuću suizdavač talijanskog izdanja, te don Marco Pozza poznati teolog i zatvorski kapelan u Padovi na čijem se razgovoru s papom Franjom i temelji knjiga Zdravo Marijo.

U povodu objavljivanja knjige papa Franjo je u privatnu audijenciju primio predstavnike talijanskih izdavača (fra Giulio Cesare, ravnatelj Vatikanske izdavačke kuće) i hrvatskog izdavača Verbuma (Ljiljana Jurinović, izvršna urednica Verbuma), kojem je povjereno objavljivanje hrvatskog izdanja. Verbum je od samog početka bio uključen u taj pothvat tako da će Hrvatska biti jedina zemlja u kojoj će se ova nova Papina knjiga objaviti istodobno kada i u Italiji.

Franjo s fra Giulijem Cesareom i Ljiljanom Jurinović

Ova nova Papina knjiga pojavljuje se nepunu godinu nakon objavljivanja knjige Oče naš koja je izazvala veliku pažnju javnosti postavši međunarodni bestseler preveden na više od 50 jezika. „Nakon prošlogodišnjega iskustva duhovnoga razgovora s don Marcom Pozzom o molitvi Očenaša činilo mi se da bi bilo zgodno s njim proći i drugu molitvu koja nas sve prati još od djetinjstva. Zdravo Marijo naučimo već kao djeca i, ako je i zanemarena, sigurno nam se posebno u teškoćama vraća na usne, a poglavito navire u srcima“, istaknuo je papa Franjo u predgovoru knjige.

Tumačeći redak po redak molitvu Zdravo Marijo papa Franjo govori o Marijinu otajstvu i jednostavnosti svakodnevnog života: „Marija je normalnost, ona je žena koju svaka žena na ovomu svijetu može nasljedovati.“

Upravo žena i njezina uloga središte je Papina promišljanja, a u drugomu dijelu knjige Zdravo Marijo ulazi u zatvor, kao znak i sredstvo obraćenja i utjehe, posvjedočenih dirljivom ispovijesti obraćenja jednog zatvorenika osuđenog zbog ubojstva, koja je također sastavni dio ove knjige.

Osim istodobne objave talijanskog i hrvatskog izdanja 9. listopada, već su potpisani ugovori za objavljivanje na brojnim svjetskim jezicima.

Please follow and like us:

Be the first to comment on "VATIKAN: PAPINA KNJIGA ZDRAVO MARIJO"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial