EU: MILIJUNI EURA ZA ZAŠTITU OKOLIŠA

Split, foto: AR-NEWS

BRUXELLES, 25/10/2018 (AR) – Europska komisija odobrila je paket ulaganja od 243 milijuna eura iz proračuna EU-a za projekte iz programa LIFE koji pridonose zaštiti prirode, okoliša i kvaliteti života pri europskom prelasku na održiviju budućnost s niskim razinama emisija ugljika. Sredstva EU-a u okviru programa LIFE za okoliš i klimatsku politiku potaknut će dodatna ulaganja te će se u 142 nova projekta uložiti ukupno 430,7 milijuna eura. Budući da su brojni financirani projekti transnacionalni, program LIFE utjecat će na svaku državu članicu EU-a.

Rijeka – Korzo, foto:AR-NEWS

Povjerenik za okoliš, pomorstvo i ribarstvo Karmenu Vella izjavio je kako “program LIFE nastavlja ulagati u projekte koji poboljšavaju našu kvalitetu života, okoliš i prirodu. Mnogim talentiranim Europljanima pomaže da pronađu rješenja za neke od najvećih ekoloških problema: onečišćenje zraka, nestašica vode, plastični otpad, biološka raznolikost i gubitak resursa, a i dalje je troškovno učinkovit”.

Povjerenik za klimatsku i energetsku politiku Miguel Arias Cañete rekao jekako “ti inovativni projekti pokazuju dodanu vrijednost europske suradnje. Razvijanjem i razmjenom najboljih rješenja za smanjenje emisija i povećanje otpornosti na klimatske promjene oni pridonose ostvarenju ciljeva klimatske i energetske politike do 2030. u cijelom EU-u”.

Please follow and like us:

Be the first to comment on "EU: MILIJUNI EURA ZA ZAŠTITU OKOLIŠA"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial