EU: 12.000 PUTNIH KARATA ZA 18-GODIŠNJAKE KOJI U 2019. ŽELE PUTOVATI EUROPOM

Sportska dvorana u Lilleu, foto: AR-NEWS

BRUXELLES, 20/11/2018 (AR) – Europska komisija pokreće drugi krug inicijative DiscoverEU za mlade koji žele putovati Europom. Od 29. studenoga do 11. prosinca u podne (po srednjoeuropskom vremenu) mladi u dobi od 18 godina moći će se prijaviti za putne karte koje će ih sljedećeg ljeta odvesti na putovanje Europom. 

Lille, foto: AR-NEWS

U uspješnom prvom krugu priliku za putovanje Europom u razdoblju od srpnja do rujna 2018. dobilo je 15 000 mladih. Mnogi od njih sudjelovali su u raznim događanjima povodom Europske godine kulturne baštine. Tibor Navracsics, povjerenik za obrazovanje, kulturu, mlade i sport, izjavio je kako je “divno vidjeti da su mladi prihvatili ovu novu priliku za istraživanje europskih kultura i tradicija, upoznavanje s različitostima u Europi te sklapanje prijateljstava koja se inače ne bi dogodila”.

U prvom krugu uvjerili smo se da mladi putovanjem jačaju svoje samopouzdanje i jezične vještine te uče preuzimati inicijativu. DiscoverEU nije samo prilika za putovanje, nego i priprema za život, dodao je Navracsics. U ovom krugu na prijavu se posebno potiče mlade s posebnim potrebama ili koji su suočeni s društvenim izazovima. Dodatne informacije dostupne su na Europskom portalu za mlade, stranici European Youth na Facebooku i na profilu European Youth na Twitteru.

Please follow and like us:

Be the first to comment on "EU: 12.000 PUTNIH KARATA ZA 18-GODIŠNJAKE KOJI U 2019. ŽELE PUTOVATI EUROPOM"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial