VATIKAN: OSTAVKE GLASNOGOVORNIKA BURKEA I OVEJERO

S lijeva Burke, Ovejero, Lombardi na dan smjene, foto: AR-NEWS

VATIKAN, 31/12/2018 (AR) – Iznenadni grom iz vedra neba u Vatikanu. Ostavke su podnijeli šef ureda za tisak Svete Stolice Greg Burke i njegova zamijenica Paloma Ovejero. U vatikanskom priopčenju se kaže kako je papa Franjo prihvatio njihove ostavke, te kako je na položaj šefa ureda za tisak Svete Stolice postavio ad interim Alessandra Gisottija, koordinatora za društvene mreže dikasterija za komunikacije. 

Papa sa Ovejero i Burkeom

“Sveti Otac Franjo je prihvatio odustajanje direktora i zamjenice direktora Sala Stampe Svete Stolice Grega Burkea i Palome Garcíae Ovejero, te je imenovao ad interim direktora Sala Stampe Svete Stolice Alessandra Gisottija, dosadašnjeg koordinatora za društvene mreže dikasterija za komunikacije”, stoji u današnjem vatikanskom priopčenju.

Papa Franjo je Burkea i Ovejero imenovao na čelo vatikanskog ureda za tisak u srpnju 2016. godine, a njihova sadašnja ostavka je iznenadila sve novinare. Čini se da postoje napetosti u dikasteriju za komunikacije na čijem je čelu od ljeta 2018. Paolo Ruffini dotadašnji direktor katoličke tv2000.

Burke i Ovejero, foto: AR-NEWS

S tweetom je Burke, američki novinar koji je u Vatikanu od 2012., objasnio kako je podnio ostavku zbog obnove komunikacijskih ureda Svete Stolice. Tijekom ove tranzicije u vatikanskim komunikacijama “mislim da je bolje da Sveti Otac bude potpuno slobodan u sastavljanju nove momčadi”, napisao je Burke.

Please follow and like us:

Be the first to comment on "VATIKAN: OSTAVKE GLASNOGOVORNIKA BURKEA I OVEJERO"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial