PAPA FRANJO: NE POPUSTITI NEUSPJEHU

Bazilika sv. Petra, foto: AR-NEWS

VATIKAN, 10/04/2019 (AR) – Kršćani ponekad više vole neuspjeh koji daje prostora pritužbama i nezadovoljstvu, a to je savršeno polje za đavla, kazao je papa Franjo u propovijedi tijekom mise koju je slavio (9. travnja) u Domu Santa Marta. Duh umora oduzima nam nadu. Riječ je o umoru koji nas potiče da vidimo samo loše stvari trenutnog života i da dobre stvari koje smo primili zaboravimo. Kada smo razočarani ne podnosimo put i tražimo utočište u idolima, prigovaranju i mnogim drugim stvarima. To je naš model. Taj duh umora u nama kršćanima vodi nas također u nezadovoljan način života, u duh nezadovoljstva. Ništa nam se ne sviđa i sve ide loše, objasnio je Franjo. 

Bazilika sv. Petra, foto: AR-NEWS

“Sam nas je Isus poučio tome kada je govorio o tom duhu nezadovoljstva, da smo kao djeca koja se igraju. Neki kršćani popuštaju neuspjehu, ne shvaćajući da je to savršeno polje za đavolsku sjetvu. Ponekad se boje utjehe, boje se nade, boje se Gospodinovog milovanja, vode život neuspjelih narikača”, kazao je Franjo i dodao kako je to život mnogih kršćana:  Žive žaleći se, kritizirajući, prigovarajući, žive nezadovoljni.

Narod putem postane nestrpljiv. Mi kršćani često ne podnosimo putovanje. Više volimo biti nestrpljivi, navezani smo na neuspjeh, to jest na dezolaciju. Dezolacija dolazi od zmije, stare zmije, one iz zemaljskog raja.

“Provesti život žaleći se, događa se onima koji više vole neuspjeh, ne podnose nadu i ne podnose Isusovo uskrsnuće. Sjetimo se samo rečenice: Narod putem postane nestrpljiv. Kršćani postaju nestrpljivi, ne podnose put. Kršćani ne podnose nadu. Kršćani ne podnose ozdravljenje. Kršćani ne podnose utjehu. Više smo navezani na nezadovoljstvo, na umor i neuspjeh”, kazao je papa Franjo.

Please follow and like us:

Be the first to comment on "PAPA FRANJO: NE POPUSTITI NEUSPJEHU"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial