NOVI BROJ DVOJEZIČNOG ČASOPISA MM

RIJEKA, 27/06/2019 (AR) – Predstavljanje novog broja dvojezičnog časopisa MINORANZE-MANJINE (MM) održat će se u patak, 28. lipnja u 18 sati u svečanoj dvorani Zajednice Talijana u Rijeci. Sudjeluju potpredsjednik Sabora Furio Radin, Generalni konzula Italije u Rijeci, Paolo Palminteri, prof. Damir Grubiša donedavni hrvatski veleposlanik u Rimu i novinar Silvije Tomašević, glavni urednik časopisa.

Iz novog, desetog broja, časopisa MM izdvajamo razgovor s predsjednikom Papinske akedemije društvenih znanosti Stefanom Zamagnijem, profesorom ekonomije sveučilišta u Bologni, koji kaže kako “Propast politike stvara suverenizam”. Globalizaciju se ne može zaustaviti. Evo zašto su suverenisti glupi i ne shvaćaju koncept da je globalizacija kao nabujala rijeka koja se poslije velikih kiša izlijeva iz svoga korita, kaže Zamagni. 

Profesor Stefano Zamagni

Glavna funkcija Papinske akademije nije da nalazi riješenja, već da stimulira druge, sve druge, da krenu putem promišljanja. Funkcija Akadamije je jamčiti slobodu izražavanja. Među članovima Akademije ima ateista, vjernika, osoba drugih religija, ali kriterij koji sve ujedinjuje je traganje za zajedničkim putem napretka cijelog čovječanstva.

MM objavljuje i tekst o talijanskom brodogradilištu Fincantieri pod naslovom: “Div koji strategiju temelji na diversifikaciji i rastu”. Objavljen je i razgovor s Paolom Palminterijem koji nakon navršenog mandata napušta Rijeku.

Posebna tema su startup: “Splitske pametne klupe u 260 gradova”, kao i “Ulagači vole brigu o okolišu”.

Please follow and like us:

Be the first to comment on "NOVI BROJ DVOJEZIČNOG ČASOPISA MM"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial