VATIKAN-HRVATSKA: MINISTAR GRLIĆ RADMAN S GALLAGHEROM

Trg Sv. Petra, foto: AR-NEWS

VATIKAN, 13/11/2019 (AR) – Hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman prisustvovao je danas općoj audijenciji pape Franje. Nakratko nakon opće audijencije Grlić Radman je pozdravio papu Franju. Kazao je kako je to bio stvarno kratki susret i slikanje s Papom kojem je predstavio svoju obitelj i suradnike. 

“Papa Franjo se lijepo izrazio o Hrvatima koji čuvaju hrvatski katolički identitet kroz stoljeća i naši odnosi s Vatikanom su jedan od primjera dobre suradnje”, kazao nam je Grlić Radman.

U Vatikanu je Grlić Radman razgovarao s tajnikom za odnose s drugim državama nadbiskupom Paulom  Gallagherom. Dvojica ministara vanjskih poslova istakli su postojanje odličnih vatikansko-hrvatskih odnosa. Govorlio se i o drugim temama, odnosno o hrvatskom predsjedanju Europskom unijom, o stanju na cijelom području zapadnog Balkana, kao i o položaju Hrvata u Bosni i Hercegovini.

“Nadbiskupu Gallagheru sam prenio naše zanimanje i očekivanje završetka procesa kanonizacije blađenog Stepinca”, kazao je Grlić Radman.

S Gallagherom je Grlić Radman razgovarao i o položaju Hrvata u Bosni i Hercegovini, koji bi trebali imati jednaka prava u biranju svojih predstavnika na svim razinama državne vlasti.

Please follow and like us:

Be the first to comment on "VATIKAN-HRVATSKA: MINISTAR GRLIĆ RADMAN S GALLAGHEROM"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial