VATIKAN: PAPA FRANJO UPOZORAVA NA NEŠIRENJE STRAHA

Papa Franjo na ručku sa siromasima, Foto: Vatican NEWS

VATIKAN, 18/11/2019 (AR) – Ne treba slušati one koji lansiraju uzbune i šire strah od drugih, upozorio je papa Franjo u homiliji tijekom mise koju je predvodio u nedjelju u bazilici Sv. Petra u povodu Svjetskog dana siromašnih.  Ne treba slijediti onoga tko širi uzbunu i potiče na strah od drugog i od budućnosti, jer strah paralizira srce i pamet. Isto tako, koliko puta kada hoćemo „sve i odmah“ dopuštamo da nas zavede žurba i prohtjevi znatiželje, posljednje skandalozne vijesti, mutne priče, vika onih koji su najglasniji i najljući, te oni koji kažu „sada ili nikada više“, kazao je Franjo i upozorio kako ta žurba, to „sve i odmah“ ne dolazi od Boga.

Ako se izmučimo tim „odmah“, zaboravljamo ono što ostaje zauvijek. Jurimo za oblacima koji prolaze i gubimo iz vida nebo. U mahnitom trčanju, te osvajanju „svega i odmah“, smetaju oni koji zaostaju. Mnogi stari, invalidi i siromašni smatraju se otpadom i nekorisnima.  

Koliko puta, pa i dok činimo dobro, kraljuje licemjerje našega JA, kazao je Papa i objasnio karitativnu hipokriziju: Činimo dobro da bi nas smatrali dobrima. Darujemo da bismo dobili. Pomažemo da bismo privukli prijateljstvo neke važne osobe. Dakle, možemo se pitati: Pomažemo li nekome tko nam neće uzvratiti? Imamo li mi kršćani barem jednog siromaha za prijatelja?

Nakon mise u bazilici Sv. Petra papa Franjo je održao angelus s prozora apostolske palače na Trgu sv. Petra tijekom kojeg je zamolio da se moli za njegovo putovanje u Tajlandiju i Japan na koje kreće od 19. studenoga do 26. studenoga. Nakon angelusa otišao je na ručak sa 1500 siromaha koji je za njih priredio u dvorani Pavla VI.

Please follow and like us:

Be the first to comment on "VATIKAN: PAPA FRANJO UPOZORAVA NA NEŠIRENJE STRAHA"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial