PAPA FRANJO: JASLICE SU ŽIVO EVANĐELJE

Jaslice Trg Sv. Petra, foto: AR-NEWS

VATIKAN, 23/12/2019 (AR) – Jaslice donose evanđelje na mjesta u kojima se živi: u stanove, škole, na radna mjesta, u bolnice, zatvore, na trgove. Duboki smisao jaslica za mir, za obitelj, za promjenu našega života, kao i poticaj da napravimo jaslice u svojem domu, kazao je papa Franjo.

Postavljanje jaslica prije svega je jednostavan, ali djelotvoran način pripreme za Božić koji se približava, toliko da je Papa podsjetio kako je posjetio mjesto Greccio, gdje je sveti Franjo napravio prve jaslice, i da je napisao pismo o njihovom značenju. Napraviti jaslice stoga znači slaviti Božju blizinu. Bog je uvijek bio blizu svojemu narodu, ali kada se utjelovio bio je posebno blizu, kazao je Papa.

Jaslice, foto: AR-NEWS

Jaslice su vrlo aktualne, dok se svakoga dana u svijetu proizvede mnogo oružja i mnogo nasilnih prizora, jaslice su, naprotiv, umjetnički prizor mira. Zbog toga su živo evanđelje. Jaslice su također poziv na kontemplaciju, koja nas pak podsjeća na važnost da se zaustavimo. Samo ako ostavimo buku svijeta izvan kuće, otvaramo se slušanju Boga koji govori u tišini. Jaslice su aktualne, one su aktualnost svake obitelji.

Please follow and like us:

Be the first to comment on "PAPA FRANJO: JASLICE SU ŽIVO EVANĐELJE"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial