ITALIJA: DIODATO JE POBJEDNIK OVOGODIŠNJEG SANREMA

RIM, 09/02/2020 (AR) – Pobjednik 70. festivala talijanske glazbe u Sanremu je Diodato s pjesmom Radiš buku (Fai rumore), pa će prema tome predstavljati Italiju na ovogodišnjem europskom festivalu (Eurovision Song Contest) od 12. do 16. svibnja u Rotterdamu.

Drugi je došao Francesco Gabbani (koji je pobijedio 2017. i sudjelovao te godine na Eurosongu) s pjesmom Uzvratno (Viceversa), a na treće se mjesto plasirao sastav Pinguini Tattici Nucleari s pjesmom Ringo Starr.

U svijetu podijeljenom na Jhona (Lennona) i Paul (McCartneya) ja sam Ringo Starr, poručuju Pinguini. Rezultati ovogodišnjeg jubilarnog festivala kancone objavljeni su u 2,30 sati u noći između subote i nedjelje, a tu završnu večer gledalo je 11,4 milijuna gledatelja što je 60 posto sharea.

Svih pet večeri imalo je veliku gledanost, rekordnu, a voditelju Amadeusu i ovogodišnjem organizatoru pomagao je showman Fiorello, koji je svojom duhovitošću osvojio publiku u dvorani i pred malim ekranima. Festival je bio posvećen ljubavi i osuđivanju svih vrsta nasilja posebno nad ženama. Gosti, odnosno žene koje su se mijenjali svaku večer uz voditelja Amadeusa, držali su monologe protiv nasilja. Bio je to festival koji je zračio ljubav i nikoga nije izuzimao.

Pjevač Tiziano Ferro koji je bio specijalni gost svih pet večeri je u subotu također održao monolog u kojem je kazao “nisam pogrešan”, jer je Bog htio da se takvim rodim prije 40 godina (slavit će rođendan 21. veljače). Ferro je homoseksualac i u braku je s drugim muškarcem.

“Ne prihvaćam spekulaciju na temu (homoseksualnost). Sreća je pravo sviju”, kazao je Ferro. Mislim da s 40 godina nije potrebno “govoriti s koje si strane”, kazao je Ferro i dodao kako se njegova životna priča piše sama od sebe, te kako je “manijakalno zaljubljen u sve osobe”, te kako je uvijek na strani slabijih. “Mislim da Bog ne radi greške i ne vjerujem da ih je započeo raditi 21. veljače 1980. (datum njegova rođenja). Nisam pogrešan. To nije nitko”, kazao je Ferro.

Please follow and like us:

Be the first to comment on "ITALIJA: DIODATO JE POBJEDNIK OVOGODIŠNJEG SANREMA"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial