VATIKAN: PAPA MOLI ZA OBOLJELE OD KORONAVIRUSA

Papa u središtu Rima, foto: VaticanNews

VATIKAN, 16/03/2020 (AR) – Papa Franjo je u ponedjeljak ujutro u kapelici doma Santa Marta u kojem živi u Vatikanu ponovno molio za oboljele od koronavirusa i za osobe koje su zauzete u njihovu liječenju.

-Nasstavljam moliti za bolesnike. Mislim na obitelji zatvorene u domove, djecu koja ne ide u škole, te na roditelje koji možda zbog karantene ne smiju izlaziti. Neka Gospodin pomogne u pronalaženju novih načina, novih izraza ljubavi, suživota i ovoj novoj situaciji, kazao je papa Franjo.

A, u nedjelju 15. ožujka poslije podne Franjo je iz Vatikana otišao u baziliku Svete Marije Velike kako bi molio Blaženu Djevicu Mariju Salus populi Romani, čija se ikona čuva i štuje u toj bazilici, kako zazvao konac pandemije koronavirusa u Italiji i svijetu. Nakon toga otišao je u crkvu San Marcello al Corso. Dio puta je išao pješice kroz pracnu ulicu Corso u središtu Rima. U crkvi San Marcello nalazi se raspelo koje je 1522. u procesiji nošeno kroz gradske četvrti kako bi prekinulo “Veliku kugu” u Rimu.

Papa moli u crkvi Sv. Marcella, foto: VaticanNews

Papa je pred tim raspelom (na slici) molio za ozdravljenje mnogih oboljelih, sjetio se tolikih žrtava i molio da njihove obitelji i prijatelji pronađu utjehu i podršku. 

O tom papinom hodoćšču Rimom obavijestio je novinare šef ureda za tisak Svete Stolice Matteo Bruni, a slike i video snimke prenio je vatikanski medij VaticanNews.

Papa Franjo prije svakog putovanja, te po povratku s njega, odlazi u baziliku Santa Maria Maggiore (Sveta Marija Velika) moliti se pred slikom Djevice Marije Salus populi Romani, koju je papa Grgur I. nosio u procesiji 593. godine kako bi se zaraza kugom zaustavila, papa Grgur XVI. nosio ju je 1837. kako bi zaustavila epidemija kolere.

Please follow and like us:

Be the first to comment on "VATIKAN: PAPA MOLI ZA OBOLJELE OD KORONAVIRUSA"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial