ITALIJA: NAJMANJE TRI MJESECA DO IZLASKA IZ KORONAVIRUS-KRIZE

Koronavirus u svijetu

RIM, 20/03/20202 (AR) – Nadam se da ćemo se osloboditi koronavirusa ne kasnije od tri mjeseca od kada su uvedene restriktivne mjere, izjavio je Massimo Galli, primarijus infektivnih bolesti bolnice Sacco u Milanu. Nije to stvar na kratko, ali ako koronavirus završi u kraćem vremenu bit ću prvi koji će se veseliti, kazao je Galli.

-Cjepivo je nada. Postoji najmanje 18 pokrenutih programa za dolazak do cjepiva, kazao je Galli i izrazio nadu kako će iz njih zasigurno nešto proizići, ali zasigiurno se to neće dogoditi prije ljeta. Pa i kada bi se došlo do njega prije ljeta proći će još mjeseci prije negoli će ga se moći upotijebiti. 

U posljednja 24 sata u Italiji je umrlo 427 osoba koje su bile pozitivne na koronavirus. Ukupno umrlih ima 3.405 osoba. Oboljelih osoba ima 33.190 osoba, a onih koji su ozdravili ima 4.440. To znači da ukupan broj osoba uključujući i one koji su ozdravili, kao i umrle ima 41.035.

Italija je sada prva u svijetu po broju umrlih od koronavirusa, jer prema posljednjim podacima u Kini je umrlo 3.245 osoba, a zaraženo je 81.000.

No, treba kazati i kako u Italiji većina od umrlih osoba imala je više patologija. Samo 3,4 posto umrlih imala je samo koronavirus, a ostali su oboljevali i od drugih bolesti. Među mrtvima u Italiji ima i 15 liječnika, od kojih je pet umrlo samo danas.

Ipak umrlih u posljednja 24 sata ima 48 manje nego u prethodnih 24 sata.

U dva grada talijanskog sjevera, u Bergamu i Bresci, je situacija najteža. Slike, snimke, konvoja od oko 70 vojnih kamiona koji odvozi lijesove umrlih od koronavirusa iz Bergama u druge gradove na kremiranje, jer krematorij u tom gradu od 120.000 stanovnika u Lombardiji ne može sve spaliti, su kao iz radtnih dana.

Bergamo, vojni kamioni s lijesovima

Krematorij u Bergamu, koji radi 24 sata na 24, može spaliti samo 25 lijesa, a u tome gradu umire dnevno oko 50 osoba. Načelnik Bergama Giorgio Gori je napisao građanima kako je bilo previše mrtvih i “naš krematorij ne može kremirati više od 25 umrlih dnevno. Većina obitelji je izabrala kremiranje za svoje drage i postrojenje za kremaciju S.C.B. s.r.l. nije u mogućnosti da radi više od onoga što radi, 24 sata na dan, u ovoj dramatičnoj situaciji”. 

Načelnik Bresciae Emilio Del Bono na Taj način opisuje situaciju: “Ovi Dani su naš 11. rujan”. Taj datum je za Amerikance značih krah sigurnosti, bol cijele zajednice, psihološki udarac bez premca. “Onaj koji nije imao nekog prijatelja ili člana obitelji obeljolog od koronavirusa ne može razumijeti. Živimo u izvanrednom stanju bez premca. To će umnogome izmijeniti naš način postojanja”, kazao je Del Bono. 

Please follow and like us:

Be the first to comment on "ITALIJA: NAJMANJE TRI MJESECA DO IZLASKA IZ KORONAVIRUS-KRIZE"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial