ITALIJA: VOJNI KAMIONI PONOVNO ODVOZE LIJESOVE

Vojni kamioni sa lijesovima u Bergamu

RIM, 21/03/2020 (AR) – Konvoj kamiona talijanske vojske ponovno je iz Bergama odnio lijesove u krematorije drugih gradova. U noći od petka na subotu vojnim kamionima odvežena su 74 lijesa, a prije tri dana 65, jer krematorij u Bergamu, koji radi 24 sata na dan, ne može kremirati sve umrle od koronavirusa. U petak, samo u Bergamu, umrlo je 48 osoba, a u subotu ujutro umrla je već 21 osoba. Lijesovi su prebačeni u Ferraru, Copparo i Serravalle Scrivia na kremiranje. Urne s pepelom će, dakako, biti vraćene u Bergamo obiteljima umrlih osoba.

Bolnica Papa Giovanni XXIII. je u par tjedana pretvorila svoj odjel intenzivne njege u najveći takav odjel u Europi, ali ni to nije dovoljno da primi sve bolesnike. Pacijente se prebacuje u druge bolnice u druge gradove. 

Načelnik Bergama Giorgio Gori traži, zajedno s načelnicima drugih gradova u regiji Lombardiji najpogođenijoj koronavirusom, traži od vlade Giuseppea Contea još restritkivnije mjere od onih koje su uvedene od subote ujutro.

“Moramo sve blokirati ako želimo zaustaviti koronavirus”, kaže Gori.

Naime, prema novim mjerama trgovine hranom mogu ostati otvorene i vikendom. Neke općine su ipak odredile zatvaranje trgovina nedjeljom. Prema novoj odredbi javni uredi ostaju otvoreni. I privatni uredi mogu biti otvoreni ako nije moguć rad iz kuće, smart working. Vlada je novom odredbom znatno smanjila mogućnost izlazaka iz kuća. Odredila je zatvaranje javnih parkova, što su neki gradovi kao Rim već ranije samostalno odlučili. Zabranjeni su jogging i drugi sportovi, a što je do sada bilo dozvoljeno. Zabranjen je odlazak u vikendice. Povećan je broj policijskih blokada na izlaznim cestama gradova, kao i kontrola kretanja u gradovima.

Please follow and like us:

Be the first to comment on "ITALIJA: VOJNI KAMIONI PONOVNO ODVOZE LIJESOVE"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial