ITALIJA: STOP RADU U TVORNICAMA I NA GRADILIŠTIMA

Palača Chigi, sjedište talijanske vlade

RIM, 22/03/2020 (AR) – Uvodi se još stroža karantena u Italiji. Nove mjere stupaju na snagu u ponedjeljak 23. ožujka i trajat će do 3. travnja.

Poslije objave rekordnog broja umrlih od koronavirusa u posljednja 24 sata (umrle su 793 osobe, prema podacima civilne zaštite s konferencije za novinare 21. ožujka u 18 sati), te da je sveukupno oboljelih, umrlih i osoba koje su ozdravile 53.578, premijer Giuseppe Conte se u subotu kasno uvečer, poslije 23 sata, obratio preko svih televizija i kazao kako od 23. ožujka pa do 3. travnja se zatvaraju sve tvornice, osim onih koje proizvode lijekove i hranu. Zaustavlja se rad na svim gradilištima. 

Giuseppe Conte

-To je najteži izazov od Drugog svjetskog rata. Zatvorit ćemo svu proizvodnu aktivnost osim one krucijalne. Ostaju otvoreni supermarketi, trgovine hranom i ljekarne. Bit će zajamčene osnove usluge: bankarske, poštanske, osiguravajuće, financijske i prijevozne. Pozivam sve da zadrže mirno ponašanje i da ne stvaraju zalihe. Usporavamo produktivni stroj zemlje, ali ga ne zaustavljamo, kazao je Conte i zaključio dajući nadu kako će se poslije ove krize, nakon što životi budu spašeni, uspijeti se svi zajedno uzdignuti. 

Please follow and like us:

Be the first to comment on "ITALIJA: STOP RADU U TVORNICAMA I NA GRADILIŠTIMA"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial