VATIKAN: PAPA FRANJO MOLI KRUNICU ZA ZAVRŠETAK PANDEMIJ

Molitva krunice u Lurdskoj spilji

VATIKAN, 30/05/2020 (AR) – Papa Franjo molio je Mariju, utješiteljicu ožalošćenih, da zagrli svu svoju djecu koja pati zbog koronavirusa. Franjo je predvodio u subotu iz Lurdske spilje u Vatikanskim vrtovima, povezan s oko 40 marijanskih svetišta u cijelom svijetu, molitvu krunice za završetak pandemije koronavirusa. „Ustrajni i složni u molitvi, zajedno s Marijom“ (usp Dj 1, 14), tema je molitve, koju je pokrenulo Papinsko vijeće za promicanje nove evangelizacije. 

Molitva krunice u Vatikanskim vrtovima

U molitvi se sudjelovale osobe koje je pandemija pogidila na neki način. Među desetak osoba koje su molile bili su i liječnici, ljekarnici, medicinske sestre, ali i novinar i predstavnik dobrovoljaca koji su nastavili raditi i za vrijeme pandemije.

Molitvu krunice je zaključio papa Franjo zazivajući “Mariju, utješiteljicu ožalošćenih, da zagrli svu svoju djecu koja pati i ostvari da Milosrdni Otac intervenira sa svojom svemogućom rukom i oslobodi nas ove užasne pandemije kako bi život mogao ponovno s radošću nastaviti svoj svakodnevni put. Povjeravamo se Tebi, koja sjajiš nad našim hodom kao znak spasenja i nade, o milostiva, o slatka Djevico Marijo”.

Pandemija je do sada u svijetu odnijela više od 360.000 života i zarazila gotovo šest milijuna ljudi. S Vatikanskim vrtovima bila su povezana mnoga svjetska marijanska svetišta među kojima Lourdes, Fatima, Częstochowa, te iz Sjeverne i Južne Amerike, kao i Afrike.

Molotva krunice u Lurdskoj spilji

To je bila molitva krunice za zaustavljanje virusa krune (korona) održana je u Lurdskoj spilji Vatikanskih vrtova, koju je dao izgraditi Lav XIII. (papa od 1878.-1903.), a ovoga puta bilo je prisutno više osoba. Papina molitva 27. ožujka za zaustavljanje pandemije održana je na praznom Trgu sv. Petra, pod kišom, a pratili su je na društvenim mrežama i tv-kanalima milijuni osoba iz cijeloga svijeta. U nedjelju 31. svibnja, na Dohovo, papa Franjo će prvi puta nakon točno 78 dana sa svoga prozora na Trgu sv. Petra održati molitvu Kraljice Nebeske (Regina Caeli). Prethodno, u 10 sati, papa Franjo će predvoditi misu iz kapele Presvetog Sakramenta u bazilici Sv. Petra.

Please follow and like us:

Be the first to comment on "VATIKAN: PAPA FRANJO MOLI KRUNICU ZA ZAVRŠETAK PANDEMIJ"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial