ITALIJA: PREMIJER CONTE U STAMPA ESTERI

Conte razgledava izložbu Stampa Estere

RIM, 01/10/2020 (AR) – Predsjednik talijanske vlade Giuseppe Conte razgledao je (30/09/2020)  izložbu slika koju je organiziralo udruženje stranih novinara u Rimu (Stampa Estera) o radu koji su učinili proteklih mjeseci lockdowna u Italiji. Conte se zahvalio stranim novinarima i fotoreporterima na izvještavanju iz Italije o teškim danima koje su prošli talijanski građani.

Premijer Conte razgledava izložbu Stampa Esteri

-Bili ste dragocijeno svjedočenje onoga što smo mi Talijani proživjeli. Ove slike pokazuju da smo učinili mnogo, ali još mnogo moramo učiniti. Žrtvovali smo se i izgubili toliko ljudskih života. Bila je to ekonomska i društvena patnja koja će se manifestirati i dalje. Pandemija još traje i pozivam sve da i dalje budu pažljivi, kazao je Conte.

Predsjednica udruženja stranih novinara, kojih u Italiji ima oko 400, Patricia Thomas govorila je o novinarima i fotoreporterima koji su često i svoje zdravlje stavljali u opasnost da bi dokumentirali događanja u bolnicama, crkvama, na ulicama gradova…

Patricia Thomas sa Virginiom Raggi i Giuseppeom Conteom

Izložba od oko 70 slika oko 30 fotoreportera bit će postavljena u rimskim gradskim muzejima (Musei Capitolini) te će biti otvorena za javnost od 8. litopada do 1. studenoga.

Please follow and like us:

Be the first to comment on "ITALIJA: PREMIJER CONTE U STAMPA ESTERI"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial